Egy anyukatapasztalatból, maceragaranciáva!

2014. július 6., vasárnap

Látogatóban Csaba testvér Árkos-i leányanya otthonában:

A Dévai Szent Ferenc alapítványt nem kell bemutatni senkinek, nagyvonalakban hallottunk, tudunk létezéséről. Legalább szimpatizálunk, de többünk vett részt már eseményeiken, önkénteskedett vagy adományt adott- gyüjtött nekik.
Viszont azt már kevesen tudjuk, hogy Árkoson van egy kis otthon, ahol 4 kedves szerzetes-nővér él és Csaba testvér szavait idézve: 

"Árkoson a kedves ferences nővérek Isten nevében befogadják azokat az anyukákat, akik gyermeket várnak, s akik nincs ahova menjenek!!  Ha kiutat nem látó, elkeseredett kismamákat láttok, bátran szóljatok, hogy van egy ház Sepsiszentgyörgy mellett, ahol nem azt kérdezik, hogy hol volt az eszed, hanem azt, hogy mivel segíthetünk? 
Az Árkosi élet  házának vezetője a kedves Francesca nővér, nála lehet érdeklődni!
francescanov@gmail.com
Szeretettel, Csaba t. "


Megrázó előtörténeteik vannak az anyáknak akik tulajdonképpen fiatal lányok. A szerencse, vagy a gondviselés ide kalauzolta őket, erre a szigetre, ahol (kis túlzással) le lehet nullázni a bonyolult eseménysodródást és van esély újra kezdeni az "életet"...
Ott jártunk, megnéztük, meghallgattuk őket, kicsit mintha tanácskoztunk is, eszmét cseréltünk, feltöltődtünk.


Július 4.én keresztelőt tartott Böjte Csaba ferences rendi atya Árkoson, erre meghívott minket is, a Csíki Anyák egyesület képviselőivel karöltve érkeztünk és töltöttünk el egy különös estét.

15 Trëzy pelenka gyült az adomány kosárba melyet a vacsora után adtunk át és mutattunk meg a ház lakóinak.

Nagy nagy örömmel és lelkesedéssel fogadták a pelenka csomagot Árkoson. A leányanyák és a kedves-nővérek egyaránt köszönik szépen az adományt!

-------------------------------------------------

Mindenkinek köszönöm Én is a bíztatást, támogatást, az eseménynek mindenképpen folytatása lesz!

szeretettel Doris








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése