Egy anyukatapasztalatból, maceragaranciáva!

2013. május 15., szerda

Tíz okos érv, hogy miért moshatót:


1.A kisbaba bőrének kényelméért

Saját magunknak is igyekszünk természetes alapanyagú, finom pamut fehérneműt választani. Ki szeretne 24 órán keresztül papírba, műanyagba és egyéb adalékanyagokba csomagolva ülni? A finom pamut és a tudat, hogy a legkényelmesebbet választottam a kisbabámnak, ez volt az egyik érv a textilpelenka mellett. 

2. A környezetvédelemért
Az eldobható pelenkák használatával egy gyermek szobatisztaságáig 1 tonnányi száz évig nem lebomló hulladék keletkezik.Rajtunk múlik, hogy a gyermekeink és unokáink milyen világot örökölnek tőlünk. A tudatos vásárlási szokások kialakításával nagy mértékben csökkenthető a szemét mennyisége és az energiafelhasználás. Érdemes figyelembe venni az egyszerhasználtos pelenka előállítás során keletkező hulladékot és felhasznált energiát is, valamint a nagy mennyiségű puhafát, melyet alapanyagként használnak. Ehhez képest a moshatózás szükséges pelenkák előállítása és mosása elenyésző mértékben terheli a környezetet.

3. A gazdaságos megoldás
Egy trëzy mosható készlet, melyet újszülöttkortól szobatisztaságig használhatsz, kb. 5 havi eldobható pelenka árából megvásárolható. A mosható trëzy készlet egyszeri befektetés, mely bőségesen megtérül, míg az eldobható pelenkával apránként fogy a pénzünk. A havi mosási költség meg sem közelíti a havonta eldobható pelenkákra kiadott összeget. A szemétdíjról se feledkezzünk meg, hiszen hetente egy kuka megtelik pelusokkal.
4 Korábbi szobatisztaság
A textilpelenkát használó gyermekek hamarabb és könnyebben válnak szobatisztává. Eldobható pelenkával a szobatisztaság több hónappal kitolódott, ami plusz költség. A szuper nedvszívó képességű eldobható pelenkákban a kicsiknek nincs lehetőségük megtapasztalni és megtanulni, hogy valóban mi történik ilyenkor. Pedig ebben a korban nagyon fontos, hogy tudatosodjanak bennük saját testi folyamataik. A szobatisztává válás idején nagy sikereket arat a trëzy mosható pelenka.
 
5.  A trëzy pelenkák vegyszermentesek
A poliakrilát zselé, amely a nagy nedvszívást biztosítja az eldobható pelenkákban, viszonylag új anyag, nincsenek még adatok a hosszútávú hatásaira vonatkozóan. A megfigyelések szerint a poliakrilát zselé súlyosbíthatja az asztmás tüneteket, sőt okozhatja is. Az eldobható pelenkák dioxint tartalmaznak. A 100% pamut alapanyagból készült trëzy pelenkák nem tartalmaznak káros anyagokat.
6. Jobb a baba bőrének
A modern trëzy mosható pelenka nedvszívása nagyobb, mint a hagyományos pelenkáké, a hiedelemmel ellentétben nem ázik fel benne a baba bőre. Egy tanulmány szerint az eldobható pelenkák elterjedése óta ugrásszerűen megnőtt a pelenkakiütések száma. Régebben a textilpelenka használata során előforduló kiütések inkább a fertőtlenítőszer és mosószer-maradványoknak voltak köszönhetőek. Az eldobható pelenkák nedvszívása hiába nagyobb, ezeket is cserélni kellene 3-4 óránként. A nagy nedvszívás és a költségek miatt azonban ez sokszor elmarad. Ez nem tesz jót a bőrnek. Ráadásul milyen rossz lehet a kicsinek a pisivel teli nehéz csomagot cipelni. Az eldobhatók nedvszívása nagy, és nemcsak a pisit szívja be, hanem a baba bőréből a nedvességet is elvonja. Így könnyebben alakul ki pelenkakiütés. Feltűnt, hogy a reklámok szerint a baba bőrének a minél szárazabb érzés a jó. Ha pedig felnövünk, a reklámok már a bőr hidratálását, nedvességtartalmának fokozását hirdetik. 
7. Egyszerű és kényelmes a mamának
A modern trëzy pelenkát könnyű feladni a babára, jól illeszkednek. A mosás sem jelenthet problémát a mai háztartásokban. Napi öt percnél nem igényel több időt. Ennél több időbe telik az eldobható pelenkák beszerzése. És kevesebbszer kell kivinni a szemetet. :) Többet nem fordulhat elő, hogy elfogy otthonról a pelenka.
8. Puha párna az induláskor
Amikor elindulnak a babák, sokat esnek. Mennyivel jobb ilyenkor, ha a puha textil felfogja az ütődést. A laposabb, keményebb papírpelenkák nem tompítanak ilyen jól.

9. Gondold el...
Az eldobható pelenkák akár egy hét alatt is jó nagy kupaccá gyűlnek össze. Csak egy pár napig rakd külön a pelenkákat, és képzeld el, mi gyűlik össze több év alatt. A lakóhelyünk nem ér véget a lakásunknál. Te szeretnél ekkora szeméthalom mellett lakni?
A pelenkában található zselé agresszíven gyűjti magába a nedvességet, akár a bőrből is elvonja. Ugye nem tennénk semmit például az arcunkra, ami elvonná a nedvességet? Helyette hidratáló krémeket és fürdés után is a bőr kiszáradását megelőző testápolót használunk. Akkor a babának miért lenne jó az a szárazság?
10. Légy uttörő, Mutass példát
Kezdd te a környezetedben! A többiek is kedvet fognak kapni, ha látják, hogy működik, és jó. Így lesz egy kis kezdeményezésből nagyobb változás.


Megrendelheted itt a trezy pelenka csomagodat.
Vagy telefonon a 0743134891 számon.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése